MARIA ANGELES
GARCIA FERNANDEZ
Researcher in the period 1999-2024
Julián
Alonso Díaz
Publications by the researcher in collaboration with Julián Alonso Díaz (34)
2018
-
Arsenic, cadmium and lead in fresh and processed tuna marketed in Galicia (NW Spain): Risk assessment of dietary exposure
Science of the Total Environment, Vol. 627, pp. 322-331
2017
2016
-
Cadmium in edible mushrooms from NW Spain: Bioconcentration factors and consumer health implications
Food and Chemical Toxicology, Vol. 88, pp. 13-20
-
Total mercury in fresh and processed tuna marketed in Galicia (NW Spain) in relation to dietary exposure
Environmental Science and Pollution Research, Vol. 23, Núm. 24, pp. 24960-24969
2015
-
Radiocaesium activity concentrations in macrofungi from Galicia (NW Spain): Influence of environmental and genetic factors
Ecotoxicology and Environmental Safety, Vol. 115, pp. 152-158
2014
-
Presencia de arsénico en hongos comestibles, complementos alimenticios de ellos y sustratos de crecimiento en Galicia: repercusiones alimentarias
Revista de Salud Ambiental, Vol. 14, Núm. 2, pp. 114-121
-
Total contents of arsenic and associated health risks in edible mushrooms, mushroom supplements and growth substrates from Galicia (NW Spain)
Food and Chemical Toxicology, Vol. 73, pp. 44-50
2013
-
Bioconcentration of chromium in edible mushrooms: Influence of environmental and genetic factors
Food and Chemical Toxicology, Vol. 58, pp. 249-254
-
CP. 024- Presencia de Cs en suelos y hongos silvestres comerciales recogidos en Galicia. Repercusiones alimentarias
Revista de toxicología, Vol. 30, Núm. 1, pp. 51
-
Seguridad alimentaria por la presencia de 137Cs en hongos comestibles comerciales recogidos en Galicia
Revista de toxicología, Vol. 30, Núm. 2, pp. 161-164
2012
-
Análisis de la casuística del Servicio de Atención Toxicológica Veterinaria (SATVe) en el período 2001-2007
Revista de toxicología, Vol. 29, Núm. 1, pp. 29-35
2010
-
Elementos traza en hongos comestibles. Repercusiones alimentarias y valoración nutricional
Boletín Micológico de FAMCAL, pp. 101-126
2009
-
Acumulación de selenio en setas silvestres comestibles: captación y toxicidad
CyTA: Journal of food, Vol. 7, Núm. 3, pp. 217-223
-
Lead in edible mushrooms. Levels and bioaccumulation factors
Journal of Hazardous Materials, Vol. 167, Núm. 1-3, pp. 777-783
-
Mercury in edible mushrooms and underlying soil: Bioconcentration factors and toxicological risk
Science of the Total Environment, Vol. 407, Núm. 20, pp. 5328-5334
2007
-
Contenido de mercurio en conservas de mejillones, berberechos y navajas comercializados en Galicia (España)
Ciencia y tecnología alimentaria: Revista de la Asociación de Licenciados en Ciencia y Tecnología de los Alimentos de Galicia, Vol. 5, Núm. 5, pp. 379-383
-
Removal of toxic metals from aqueous solutions by fungal biomass of Agaricus macrosporus
Science of the Total Environment, Vol. 385, Núm. 1-3, pp. 12-19
2005
-
A problemática da lexislación e inspección sanitaria dos cogomelos
Mykes, Vol. 8, pp. 55-70
-
Agaricus macrosporus as a potential bioremediation agent for substrates contaminated with heavy metals
Journal of Chemical Technology and Biotechnology, Vol. 80, Núm. 3, pp. 325-330
-
Estudio comparativo sobre los niveles de metales pesados en almejas (Mulinia spp.) en conserva y en fresco comercializadas en Galicia.
Ciencia y tecnología alimentaria: Revista de la Asociación de Licenciados en Ciencia y Tecnología de los Alimentos de Galicia, Vol. 4, Núm. 5, pp. 324-329