LHICA-USC
Hixiene, Inspección e Control de Alimentos
Proxectos vixentes Proxectos nos que participa algún/ha investigador/a
-
Transparency solutions for transforming the food system (TITAN)
MARTA PRADO RODRIGUEZ
-
CONSOLIDACIÓN 2022 GRC GI-1628 - Laboratorio de Higiene, Inspección e Control de Alimentos - LHICA
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Avaliación da influencia do benestar animal na calidade do leite e saúde humana StarWell
ALEXANDRE LAMAS FREIRE
-
Desenvolvemento de Biomateriais a base de Polisacáridos con Antioxidantes Sintéticos Catalíticos: Innovación no Envasado Activo de Alimentos -BIOPACK-A2
PATRICIA CAZON DIAZ, PATRICIA CAZON DIAZ
-
Prácticas fraudulentas en el (ab) uso de somatotropina recombinante en vacas lactantes
PATRICIA REGAL LOPEZ
-
Creación dunha nova fórmula infantil optimizada con base no leite A2 (PROA2) - Campus Terra
CRISTINA ASUNCION FENTE SAMPAYO
-
Estudio de la microbiota intestinal y su relación con la salud.
MARCOS QUINTELA BALUJA
Proxectos finalizados Proxectos finalizados nos que participou algún/ha investigador/a
2023
-
Estudo do cambio climático sobre a saúde e benestar, eficiencia reproductiva e calidade do leite nas explotacións lácteas da provincia de Lugo
RODRIGO MUIÑO OTERO
-
Grupo Operativo TIRAC: técnicas innovadoras para la reducción de antibióticos en cunicultura - GRUPOS OPERATIVOS 2020
MARIA MARTA LOPEZ ALONSO
2022
2021
-
Consolidación e estruturación 2018 GRC GI-1628 Laboratorio de Higiene, Inspección y Control de Alimentos (LHICA)
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
NUTRIAGE-I. Soluciones avanzadas para un envejecimiento saludable a través de la nutrición en el marco de la eurorregión Galicia-Norte de Portugal
MELCHOR FERNANDEZ FERNANDEZ
2020
-
Gestión y ProducciónSostenible de Biorrecursos (BioReDes) - AGRUPACIÓNS ESTRATÉXICAS 2018
PAULINO MARTINEZ PORTELA
-
Redución da adición de antibióticos na dieta de animais de porcino en ciclo industrial - GRUPOS OPERATIVOS AUTONÓMICOS 2018
CARLOS MANUEL FRANCO ABUIN
2019
-
Axudas á publicacións en aberto 2019. GI-1628
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Axudas á publicacións en aberto 2019. GI-1628
JOSE MANUEL MIRANDA LOPEZ
-
Consolidación e estruturación 2017 REDES - Rede de estudo multidisciplinar dos rumiantes en Galicia (RUMIGAL)
PABLO DIEZ BAÑOS
2018
-
Axudas para o financiamento singular de actividades de Grupos de investigación Ano 2018 - GI-1628
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Nuevas estrategias para la detección del empleo de somatotropina bovina recombinante (RBST) empleada fraudulentamente en la producción láctea. - RETOS 2014
ALBERTO CEPEDA SAEZ, CARLOS MANUEL FRANCO ABUIN
2017
2016
-
Consolidación e estructuración. REDES GI-1702 RUMIGAL:REDE DE ESTUDO MULTIDISCIPLINAR DOS RUMINANTES EN GALICIA
PABLO DIEZ BAÑOS, ROSARIO PANADERO FONTAN
2015
2014
-
Desarrollo y aplicación de la reacción de detección de ligación acoplada a un array universal para la detección de bacterias patógenas y alterantes de productos marinos
MARIA DEL PILAR CALO MATA
-
Desarrollo de un biosensor universal basado en ADN para diagnóstico rápido de patógenos: aplicación específica asociada a producción en ganado bovino (Proxecto Biosensor)
JORGE BARROS VELAZQUEZ, MARIA DEL PILAR CALO MATA
2013
-
Desarrollo de polímeros de impronta (molecularly imprinted polymers) para su aplicación en el campo alimentario (MIPFOOD)
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Consolidación e estruturación de unidades de investigación competitivas (Grupos de referencia competitiva)
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Desarrollo de un microarray para la identificación rápida de patógenos emergentes en alimentos listos para el consumo y mínimamente procesados.
MARIA DEL PILAR CALO MATA
-
EXPLOTACION DE BACTERIAS LACTICAS PRODUCTORAS DE COMPUESTOS ANTIMICROBIANOS AISLADAS DE LECHE DE CAMELLA COMO BIOINGREDIENTES PARA LA BIOCONSERVACION DE ALIMENTOS
JORGE BARROS VELAZQUEZ
-
CARACTERIZACIÓN DE MICROORGANISMOS DE PESCADO DE ACUICULTURA O INVERTEBRADOS DE LA COSTA TUNECINA PRODUCTORES DE COMPUESTOS BIOACTIVOS
MARIA DEL PILAR CALO MATA
2012
-
Desarrollo de polímeros de huella molecular (MIP) para la detección simultánea de antibióticos y corticosteroides por LC-MS/MS en productos de origen animal (leche y productos lácteos)
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Produción de leite 'fuente natural de selenio'. Valorización a través de etiquetado nutricional (según el Reg. (CE) Nº 1924/2006). (Proxecto coordinado)
JOSE LUIS RODRIGUEZ RODRIGUEZ
-
Aplicación de la tecnología de altas presiones hidrostáticas para la mejora de la calidad de especies pelágicas grasas: evaluación sensorial y física. (Proxecto coordinado)
MANUEL VAZQUEZ VAZQUEZ
-
SÉLECTION ET CARACTERISATION DES BACTÉRIES LACTIQUES PRODUCTRICES DE SUBSTANCES ANTIMICROBIENNES ET LEUR EXPLOITATION COMME BIO-INGRÉDIENTS POUR LA BIO-PRÉSERVATION DES ALIMENTS
JORGE BARROS VELAZQUEZ
2011
-
Emprego de métodos basados na bioloxía molecular para diferencia carnes e outros alimentos ecolóxicos dos obtidos de xieto convencional
CARLOS MANUEL FRANCO ABUIN
-
Desenvolvemento e aplicación de novos modelos de recoñecemento molecular no control de antibióticos e de corticosteroides en alimentos e no medio natural
ALBERTO CEPEDA SAEZ
2010
2009
-
Producción de transglutaminasa a partir de residuos agrícolas y su aplicación en el procesado de los alimentos.
MANUEL VAZQUEZ VAZQUEZ
-
Mellora do control do emprego de sustancias esteroideas identicas as hormonas naturais no engorde do gando.
CRISTINA ASUNCION FENTE SAMPAYO
-
Desenvolvemento de métodos rápidos de amplificación e hibridación do ADN para a detección e identificación de microbiota alteradora e patóxena en alimentos de orixe mariño (subproxecto)
JORGE BARROS VELAZQUEZ
2008
-
Desenvolvemento dun programa informático para o deseño de menús nutricionalmente adaptados ás guías alimentarias na autoaprendizaxe da nutrición humana aplicado a alumnos de Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Redes de investigación. REDE GALEGA DE BIOTECNOLOXÍA EN ACUICULTURA
CARLOS PEREIRA DOPAZO
-
Investigación y desarrollo de metodologías analíticas rápidas, sensibles y validadas para el control de estimulantes del apetito (Ciproheptadina) usados para la producción ilegal de carne
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Grupos emerxentes promovidos por investigadores mozos
MANUEL VAZQUEZ VAZQUEZ
-
Disminución do impacto medioambiental causado polos fangos e bagazo da industria vitivinícola mediante a recuperación de ácido tartárico e a producción de biosurfactantes e compost
MARIA TERESA DEL CARMEN BARRAL SILVA
-
El estudio Santiago de Compostela. SubproyectoII: Diseño de menús calibrados para la estrategia nutricional preventina y de intervención de la obesidad en niños y adolescentes
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Subproxecto II: Mellora da calidade microbiolóxica de especies comerciais procedentes da acuicultura mediante a aplicación integral de técnicas avanzadas de conservación e hixienización
JORGE BARROS VELAZQUEZ
2007
-
Elaboración de material de traballo e o uso das TICs para facilitar o autoaprendizaxe da hixiene dos alimentos
CRISTINA ASUNCION FENTE SAMPAYO
-
Aplicación das TIC na elaboración de materiais para o traballo autónomo de 'o sistema de análise de riscos e control de puntos críticos nas industrias agroalimentarias (APPCC)'
BEATRIZ ISABEL VAZQUEZ BELDA
-
Quality and safety of pelagic fish products.
JORGE BARROS VELAZQUEZ
-
Investigación e desenvolvemento de metodoloxías analíticas rápidas, sensibles y validadas para o control de estimulantes do apetito (ciproheptadina) usados para a producción ilegal de carne
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Desarrollo de metodologías de PCR y secuenciación del ADN mitocondrial y ribosomal para la autentificación de especies comerciales de crustáceos pertenecientes al orden decápoda
JORGE BARROS VELAZQUEZ
2006
-
Desarrollo de técnicas analíticas rápidas, fiables y confirmatorias en la investigación de residuos de corticoides en carnes
BEATRIZ ISABEL VAZQUEZ BELDA
-
Desenrolo de matodoloxía analítica para o control do uso fraudulento de compostos hormonais na producción de carne
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Definición de marcadores moleculares específicos en especies de langostinos de interés comercial para el sector pesquero
JORGE BARROS VELAZQUEZ
2004
-
Deseño e optimización de primers para o desenvolvemento de metodoloxía de PCR no control de fariñas de orixe animal de natureza diversa usadas fraudulentamente na producción de carne
ALBERTO CEPEDA SAEZ
-
Estudio e caracterización das proteasas microbianas extracelulares responsables da alteración de rodaballo de cultivo (Psetta maxima) sometido a metodoloxías avanzadas de conservación (Subproxecto)
JORGE BARROS VELAZQUEZ
-
Desenvolvemento de test rápidos de detección e métodos de confirmación para corticosteroides empregados ilegalmene en producción de carne
ALBERTO CEPEDA SAEZ