PERFECTO MIGUEL
PASEIRO LOSADA
Profesor emérito de universidad
Jesús
Simal Lozano
Publicaciones en las que colabora con Jesús Simal Lozano (37)
2004
-
Determination of the uronic acid composition of seaweed dietary fibre by HPLC
Biomedical Chromatography, Vol. 18, Núm. 2, pp. 90-97
-
Study of the effect of light on fatty acids of potato crisps using a gas chromatographic method
Analytica Chimica Acta
2003
-
Effects of compression, stacking, vacuum packing and temperature on the migration of bisphenol a from polyvinyl chloride packaging sheeting into food simulants
Chromatographia, Vol. 58, Núm. 5-6, pp. 327-330
-
High-performance liquid chromatographic analysis of amino acids in edible seaweeds after derivatization with phenyl isothiocyanate
Chromatographia, Vol. 58, Núm. 3-4, pp. 159-163
-
Migration of ethylene terephthalate oligomers from roasting bags into olive oil
Chromatographia, Vol. 58, Núm. 5-6, pp. 321-326
2002
-
Isolation and characterization of BADGE hydrolysis products
International Journal of Environmental Analytical Chemistry, Vol. 82, Núm. 3, pp. 123-132
1997
-
Two RP-HPLC Sensitive Methods to Quantify and Identify Bisphenol A Diglycidyl Ether and Its Hydrolysis Products. 1. European Union Aqueous Food Simulants
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 45, Núm. 9, pp. 3493-3500
1993
-
Kinetics of the hydrolysis of bisphenol A diglycidyl ether (BADGE) in water-based food simulants - Implications for legislation on the migration of BADGE-Type epoxy resins into foodstuffs
Fresenius' Journal of Analytical Chemistry, Vol. 345, Núm. 7, pp. 527-532
-
SIMULTANEOUS DETERMINATION OF PHENOL, FORMALDEHYDE AND BENZYL ALCOHOL IN MANNICH PRODUCTS USED AS CURING AGENTS FOR EPOXY-RESINS BY DIRECT GAS CHROMATOGRAPHIC-FID ANALYSIS
ANALUSIS, Vol. 21, Núm. 9, pp. 367-371
1992
-
Contribución a la normalización de disoluciones mediante espectrofotometría visible
Técnicas de laboratorio, Núm. 168, pp. 30-35
-
Determination of tertiary amines in non-aqueous solvents in the presence of primary and secondary amines - Application to 1:3 BADGE/m-XDA equivalent ratio epoxy-amine formulations
Fresenius' Journal of Analytical Chemistry, Vol. 342, Núm. 7, pp. 581-585
-
Identification of RP-HPLC peaks of bisphenol F and of bisphenol F diglycidyl ether and its hydrolysis products by thermospray mass spectrometry and gas chromatography/mass spectrometry
Chromatographia, Vol. 34, Núm. 1-2, pp. 67-72
-
Medida del grado de insaturación de aceites y grasas comestibles por espectroscopia infrarroja y su relación con el índice de yodo
Grasas y aceites, Vol. 43, Núm. 1, pp. 1-5
1991
-
Elementos traza en leche natural de vaca
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 226, pp. 45-48
-
Investigación de residuos de yodoforos y compuestos de amonio cuaternario en leche de vaca
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 222, pp. 27-28
-
Mejora de la calidad bacteriológica de la leche producida en Galicia
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 225, pp. 41-43
-
Sensitive and rapid reversed-phase liquid chromatography-fluorescence method for determining bisphenol A diglycidyl ether in aqueous-based food simulants.
Journal - Association of Official Analytical Chemists, Vol. 74, Núm. 6, pp. 925-928
1990
-
Aplicaciones de las funciones de 1ª y 2ª derivada a curvas de valoración
Técnicas de laboratorio, Núm. 155, pp. 98-110
-
Contribución a la determinación por espectrofotometría ultravioleta del contenido de cafeína en cafés solubles
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 211, pp. 23-27
-
Determinación de la eficacia en sistemas cromatográficos: aplicación a los integradores programables de Spectra-Physics (conectados o no a un ordenador compatible) y a los cromatógrafos de gases de la serie 8000 de Perkin-Elmer
Técnicas de laboratorio, Núm. 159, pp. 464-469