The transition of food consumption towards sustainable patterns based on environmental, economic and nutritional aspects

  1. Esteve Llorens, Xavier
Dirixida por:
  1. Sara González García Director
  2. Gumersindo Feijoo Costa Director

Universidade de defensa: Universidade de Santiago de Compostela

Ano de defensa: 2022

Tribunal:
  1. María Rosaura Leis Trabazo Presidenta
  2. Alba Bala Gala Secretario/a
  3. Paula Sofia Gil Neto Quinteiro Vogal
Departamento:
  1. Departamento de Enxeñaría Química

Tipo: Tese

Resumo

É máis urxente que nunca acadar un sistema alimentario sostible que sexa respectuoso co medio ambiente, que ofreza seguridade e calidade alimentaria a toda a poboación mundial e, ao mesmo tempo, sexa social e economicamente aceptable. Para iso, os cambios nos patróns alimentarios actuais son unha das ferramentas máis poderosas e eficaces. A adhesión ás dietas tradicionais, baseadas principalmente no consumo de produtos de orixe vexetal e o consumo limitado de produtos de orixe animal e ultra-procesados, considérase como a pedra angular para acadar este obxectivo. Así, esta tese ten como principal finalidade analizar diferentes patróns de consumo de alimentos desde o punto de vista ambiental, nutricional e socioeconómico, e propoñer as medidas axeitadas para lograr patróns dietéticos más sostibles. Ademais, o proceso de produción de alimentos tamén se analiza en profundidade mediante a análise do ciclo de vida de produtos agro-alimentarios relevantes.