Detection, characterization and quantification of nanoparticles in marine products and derivatives
- Taboada López, María Vanesa
- Pilar Bermejo Barrera Director
- Antonio Moreda Piñeiro Director
Universidade de defensa: Universidade de Santiago de Compostela
Fecha de defensa: 14 de abril de 2021
- Jorge Ruíz Encinar Presidente/a
- Santiago Cabaleiro Martínez Secretario/a
- Begoña Espiña Barbeitos Vogal
Tipo: Tese
Resumo
Esta Tese Doutoral centrouse no desenvolvemento de métodos de extracción de nanopartículas, en concreto de dióxido de titanio e prata, presentes en moluscos bivalvos (centinelas da saúde ambiental) e produtos derivados (onde as nanopartículas son engadidas como aditivos alimentarios). Ademais, estudouse como o consumo destes alimentos que conteñen nanopartículas poden afectar aos humanos, comprobando se son persistentes durante o proceso de dixestión e se ditas nanopartículas son liberadas da matriz alimentaria e cruzan a parede intestinal, podendo alcanzar o sistema circulatorio e outros órganos. A maiores, realizáronse estudos sobre as proteínas coroa que rodean as nanopartículas na hemolinfa de ditos moluscos.