Características produtivas, da canal e da carne na raza autóctona porcina Celta

  1. Rodríguez Paz, Iván Manuel
unter der Leitung von:
  1. Antonio Iglesias Becerra Doktorvater
  2. Víctor Pereira Lestayo Doktorvater
  3. José Manuel Lorenzo Rodríguez Doktorvater/Doktormutter

Universität der Verteidigung: Universidade de Santiago de Compostela

Fecha de defensa: 01 von Dezember von 2019

Gericht:
  1. Daniel Jose Franco Ruiz Präsident
  2. Gonzalo Fernández Rodríguez Sekretär
  3. Inmaculada Orjales Galdo Vocal
Fachbereiche:
  1. Departamento de Anatomía, Produción Animal e Ciencias Clínicas Veterinarias

Art: Dissertation

Zusammenfassung

No presente documento realízase unha caracterización da raza porcina Celta, abordando aspectos que van dende o estudio de consanguinidade inicial, ata as propias característicasda carne e produtos cárnicos elaborados conela.As especiais características de rusticidade da raza porcina Celta permítenlle unha perfecta adaptación ás condicións de hábitat dos bosques autóctonos galegos, cargados de peculiaridades orográficas e climáticas, fan que estes animais poidan explotarse totalmente en réxime extensivo, obtendo deles uns produtos de calidade excepcional, moi demandados actualmente.Este sistema de explotación fai ademais a esta raza colaboradora no mantemento e control da biomasa vexetal e o embelecemento da contorna paisaxística, o que, unido ás súas peculiares características morfolóxicas, ás súas calidades reprodutivas e á calidadeorganoléptica dos seus produtos, fan que se lle deba prestar especial atención, de modo que se garanta a súa recuperación e conservación.