Efectos da agricultura ecolóxica sobre as aves en Galicia

  1. Sandra Goded 1
  2. Johan Ekroos 2
  3. Jesús Domínguez 1
  4. José A. Guitián 1
  5. Henrik G. Smith 2
  1. 1 Universidade de Santiago de Compostela
    info

    Universidade de Santiago de Compostela

    Santiago de Compostela, España

    ROR https://ror.org/030eybx10

  2. 2 Lund University
    info

    Lund University

    Lund, Suecia

    ROR https://ror.org/012a77v79

Revista:
Cerna: Revista galega de ecoloxía e medio ambiente

ISSN: 1136-2677

Ano de publicación: 2019

Título do exemplar: Emerxencia climática

Número: 81

Páxinas: 14-16

Tipo: Artigo

Outras publicacións en: Cerna: Revista galega de ecoloxía e medio ambiente

Resumo

Malia ao incremento da agricultura ecolóxica en Galicia, ata o momento non había estudos sobre os beneficios deste tipo de agricultura sobre a biodiversidade. Por iso, como parte dunha tese doutoral, analizáronse os efectos da agricultura ecolóxica sobre as aves no centro de Galicia. Os resultados amosaron que durante o inverno, cando a comida é escasa, máis especies de aves se alimentan nas granxas ecolóxicas que nas convencionais. Ademais, as granxas ecolóxicas conteñen unha maior abundancia de aves cando hai unha maior proporción de bosque autóctono e menor de eucaliptos ao seu redor.