Valoración do estado sanitario e nutricional do gando vacún leiteiro en produción ecolóxica do norte de España
- María Marta López Alonso Director
- Marta Inés Miranda Castañón Co-director
Universidade de defensa: Universidade de Santiago de Compostela
Fecha de defensa: 12 de marzo de 2018
- Joaquim Orlando Lima Cerqueira Presidente/a
- Luis Eusebio Fidalgo Álvarez Secretario
- Teresa Moreno López Vogal
Tipo: Tese
Resumo
A normativa ecolóxica esixe unha serie de puntos que difiren do manexo do gando leiteiro convencional polo que a información coñecida ata o de agora non sempre é aplicable. A restrición no uso de tratamentos e os cambios nos aspectos nutricionais fan que o estado sanitario e nutricional sexan os puntos críticos polos que os gandeiros están preocupados. De forma xeral, a optimización das prácticas de manexo en termos de prevención son esencias para un correcto control da saúde do ubre e das infeccións por helmintos. Así mesmo, a obtención de forraxe de adecuada calidade tanto a nivel enerxético, proteico como mineral evitaran a aparición de deficiencias e permitirán a autosuficiencia da granxa reducindo a necesidade de achegas externas.